И сладко, и солено…

Едни от най-разпространените блогове са готварски. Честичко и аз чета рецепти, за да видя какво са сътворили реални хора и какви тънкости са открили. И понеже блогът ми е за богини, според мен няма по-голяма божествена сила от това да майсториш нещо в кухнята. И на семейството му е уютно, и вълкът…оп.. и мъжът 😉 сит, и мир и хармония в дома.

Друго голямо предимство да приготвяш собствената си храна, а не да поръчваш в ресторант (О, Боже, аз ли го казах? Май вече станахме като американците.), е в знаенето с какви продукти готвиш и при какви хигиенни условия. Още по-хубавото е, че сам можеш да си подредиш трапезата, така че да зарадваш обичаните хора или човек.

red temptations2Ето какво правя аз: Винаги приготвям и сладко, и солено. Салатата е според сезона, супата е крем, основното с месо и накрая да има десерт. Сега ще кажете, че сигурно с часове стоя над печката. Всъщност не. Организирам времето си така, че почвам от най-трудното и докато се готви правя по- лесните неща. Десертът може да е шоколадов, сладоледен или плодов. Не влагам много, а само смесвам купените продукти, така че го приготвям точно преди сервиране. Основното обикновено гледам да е питателно. Ако е е пилешко, бързо го измивам, овкусявам, гарнирам с картофи и във фурната. Докато се пече правя крем-супата със зеленчуци, защото така я харесват домашните. Двете ястия стават почти по едно и също време. Докато поизстинат измивам и нарязвам салатата. Оправям и нареждам масата винаги по правилата (харесвам традициите и защо и ние да не се поглезим като английската кралица). Докато лакомниците /или лакомникът/ измият ръцете и седнат пасирам супата и Voila!

Всичко е готово на време и не ми е отнело повече от час. Какво ще кажете за това, а? Същинска богиня в готвенето.