Ива Механджийска и фондацията й – Аз съм

528915_1428247997392319_323860805_nЕжедневно ни заливат по новините с тонове негативизъм и както сигурно знаете, казват ни най-вече лошото. А трябва да се чуват повече добрите новини  – тези, които те радват и впечатляват, и ти напомнят, че в България все още има много добри хора! Днес ще ви разкажа за един такъв човек – Ива Механджийска. Доскоро тя беше модел в модна агенция, но огромно лично премеждие я накара да преосмисли живота си и впоследствие да го обърне на 180 градуса, като започне да помага на хора в тежко положение – деца, болни и хора с увреждания. Фондацията й се нарича „Аз Съм“ и мисията й е да указва всякаква помощ – емоционална, материална, дори правна на нуждаещи се.

Първата кауза на фондацията с поведе около Коледа и в резултат от нея успя да зарадва за вълшебния празник деца от четири дома – в София, Долна Баня, Дупница и с. Згалево.  Средствата бяха събрани с благотворителен търг, в който взеха участие много познати лица от малкия екран, като мисис Елеонора Манчева, синоптичките Деси Банова и Никол Станкулова, актрисата Диляна Попова и други. Кампанията получи подкрепата и на Светльо Кантарджиев, фотографи и режисьори.

Това, доколкото разбрах, е само дебютът на фондацията на Ива Механджийска, която занапред ще продължава и с други каузи и инициативи.  Дано продължава да жъне още повече успехи в благотворителната си работа и за в бъдеще! Имаме нужда от повече личности като нея, трябва да чуваме за такива хора по-често по новините, и да подкрепяме както можем.