Постави си три цели за преодоляване

howПонякога е доста трудно да определим какво искаме и как точно да го постигнем. Изпитваме затруднение в процеса на достигане до същината и не можем да се ориентираме по кой път да поемем, за да осъществим мечтите си. Аз винаги съм смятала, че всяка спънка по пътя ни към щастието може да бъде отстранена, ако си изясним точно накъде вървим.

И така… вземете лист и химикалка или разсъждавайте на ум. Каква е голямата ви цел? Нека говоря с примери. Първо – да започнете свой собствен бизнес. Друг пример – да си направите цветна градина. Трети пример (по-дамски и по-често срещан) – да покорите сърцето на мъжа, чиято красота трябва да се забрани със закон. Как обаче да постигнете целта си, след като я формулирахте точно и ясно? Методът, да го наречем условно, е един и същ, независимо какво е желанието ви. Това, което трябва да направите, е да разбиете целта си на поне три по-малки и по-лесно постижими цели.

Конкретно по примерите: За бизнес е необходимо: 1/ да си осигурите капитал, 2/ да имате сигурни партньори, 3/ да имате ноу-хау. Когато постигнете тези три малки цели – ще успеете да постигнете основната. За да сътворите цветна градина: 1/ умението да работите в почвата, 2/ да имате семена, 3/ да знаете как да се грижите за тях и да си осигурите време за това. За неустоимия мъж: 1/ превърнете себе си в неустоима, за да придобиете повече самоувереност, 2/ привлечете вниманието му, за да ви забележи, 3/ признайте му или му направете намек, че го харесвате. Останалото е в ръцете на съдбата.

Всяка цел изглежда по-лесно достижима, когато я разглеждате постъпателно. Много по-бързо ще достигнете каквото желаете, ако извадите отделните му елементи от общото. Така ще виждате как стъпка по стъпка ще се доближавате до успеха.