Да внесем комфорт у дома

Моят дом е моята крепост! Нали така? След като прекарваме огромна част от времето си в място, което наричаме „дом“, защо не се опитаме да го направим максимално пуютно? Имаме толкова широко поле за изява, че ще е срамота, ако оставите стените в къщата си бели, вместо да ги нашарите, да сложите картини, плакати или да окачите уникален орнамент. Лично на мен бялото винаги ми се е струва много санитарен цвят и ми напомня за болници и лекари. Тюх… не благодаря, стига да не е наложително.

За да не изпадате в подобни тягостни мисли за поликлиники или не знам си какво, предлагам ви няколко малки трика, с които спокойно ще внесете частица уют в дома си. Единственият страничен ефект е, че може да ви се прииска по-често да си оставате у дома, в което аз не виждам нищо лошо.

Awesome Bookworm Wall Mounted Creative Bookshelves DesignПърво, направете си библиотека! Нищо не превръща една къща или апартамент в дом по-добре от рафтове във всяка стая, които преливат от любимите ви четива. Можете да намерите толкова и разнообразни примери и варианти из нета за интересни етажерки, че е непосилно да ги изредя всички. Затова само ви давам жокер какво да търсите 😉

Второ, цветя, цветя и пак цветя. Видите ли някой гол ъгъл в хола, спалнята, трапезарията или кухнята, имате само едно правилно решение как да го запълните. Поставете там голяма саксия с някое от зелено, та по-зелено цвете. Изведнъж ще усетите колко по-приветливо става помещението. Гарантирам ви го!

Трето, разпръснете много от онези малки нещица, които са си само ваши и са напоени със спомени. Ето личен пример: аз все още си пазя малко настолно календарче с котенца от 2004 г. Защо ли? Защото помня точно кога и по-какви обстоятелства се сдобих с него и всеки път, когато го погледна, си спомням и се усмихван на себе си.

Знам, че не са по вкуса на всеки, но знаете ли, че ако имате домашен любимец у дома, ще се чувствате по-щастливи и по-обичани. Винаги ще има някой, който се нуждае от вас и ви обича безрезервно (особено ако е куче).

И накрая не забравяйте, че уханието на чистота и свежест в комбинация с просторни и светли помещения, винаги се отразяват добре на нервната ни система и ни кара да се чувстваме по-уютно 😉