От компанията зависи дали ще пракарате добре на Нова година

Всички искаме да си изкараме добре на Нова година, да ни е забавно и в добра компания, да танцуваме, да се отпуснем и общо взето да прекараме една от онези нощи, които помним с усмивка след това. Оп, едно от изброените до момента желания обаче е ключово, за да си прекараме добре. В крайна сметка не е толкова важно къде си, какво има на масата и каква е музиката, по-същественото е с кого споделяш вечерта.

stock-footage-sad-unhappy-lonely-beautiful-woman-at-home-night-partyПреди няколко години присъствах на Новогодишно парти в апартамента на един приятел, който обаче беше събрал на едно място три различни компании. Първата беше с отдавнашни негови приятели още от гимназията, втората – с приятели от университета и третата, съставена от колеги от работата му. Беше катастрофална комбинация, защото много от хората не се познаваха с много от останалите, а се предполагаше, че всички трябва да празнуват заедно. Мисля, че на никой не му беше истински забавно и се притесняваше да не се изложи пред непознати. Разбира се, формулата можеше и да се получи успешна, ако домакинът се беше постарал да разведри обстановката и да запознае хората помежду им. Предполага се, че той най-добре познава всички хора и би могъл да им даде насоки за общи теми на разговор помежду им. Но, уви, не се получи точно така.

Не беше най-хубавата вечер в живота ми, но е явен пример, че от компанията, в която се намирате, зависи как ще си прекарате вечерта си. Ако искате купон, излезте с необвързани приятелки и си направете резервация в някой бар или ресторант. Ако искате да се забавлявате и познати хора, съберете се накъде на домашно парти и няма да се притеснявате, че ще се изложите пред непознати. Ако по вкуса ви е по-лежерното отбелязване на Новата година, поканете по-зрелите от приятелите ви – тези с по-дълготрайните връзки, младите родители, кариеристите и т.н.