Да се облечем за фирмен банкет

Хм, стана ли време? Май да. Ако все още не се е състоял фирмения ви банкет, то най-вероятно ще настъпи скоро. Затова ми се иска да ви отправя няколко предложения за това как да подберете тоалета си по този повод.

fashion blog for professional women new york city street style work wearПърво, вземете под внимание, че ще присъстват всичките ви колеги включително и шефовете ви. Затова помислете какво впечатление ще оставите, ако се облечете с къса пола, високи токчета и мрежест чорапогащник. Твърдо налагам вето на подобна комбинация и ви моля да не я прилагате за конкретния повод. Изрязаните деколтета също не са за предпочитане. Все пак не отивате на бар, а се събирате с колегите. Постарайте се да изглеждате подобаващо…

Облечете се стилно и леко консервативно. Придържайте се към правилото, че никой от присъстващите не бива да види повече от това, което вие желаете да покажете. Тъй като най-вероятно ще сте седнали през повечето време, имайте предвид, че в тази поза полата ви се повдига с няколко сантиметра. Не обличайте по-къса от такава с дължина до коляното. Същото важи и за роклите.

Вкарайте малко блясък. Сложете си стилно бижу, брошка или друг аксесоар. Туширайте цветовете на тоалета си за сметка на бляскавите аксесоари. Тази комбинация е много по-ефектна отколкото би била една розова роля например. Не се обличайте твърде строго, но и не се разкрепостявайте с лека ръка. Както и с много други неща в живота… истината се намира в златната среда.