А може и без татус

Ексцентрични, модерни и привличащи вниманието са татуировките. Тъкмо за това много ги предпочитат. Известните личности пък особено много ги обожават – както мъже, така и жени. Затова и ние търсим начин да изразим себе си чрез рисунък върху кожата.

Аз веднага си представям една маргаритка на бедрото, бодлива тел около глезена, пчеличка на тила или пък пеперуда зад рамото. За мъж бих харесала две звезди от двете страни на гърдите, дракон, орел или пума на гърба или торса. Привличащи са много и не можеш да отлепиш поглед от тези фигури.

Какво обаче трябва да знаем за татусите?

  1. Те трябва да бъдат направени в студио, където са спазени всички хигиенни изисквания. За всеки човек трябва да се използва отделно мастило и игла, мястото на тялото да е добре почистено и след процедурата да се дават правилни инструкции за третиране на прясната татуировка. Най-големият риск е СПИН, най-малкият, но неприятен – възпаление на кожата/ инфекция.  Затова ВНИМАВАЙТЕ!
  2. Татусите избледняват с времето. Вашият може след време да се нуждае от преповтаряне.
  3. Татусът е за цял живот – внимавайте какво послание влагате в него. Да не станете на 30 и да се окаже, че сте си татуирали котаракът Том, когато сте били на 17 само заради една шега.
  4. Изберете място, където кожата не се деформира с времето.

Преди години самата аз си мислех да си направя татуировка. Бях запленена от идеята да имам глухарче, носещо се по целия ми гръб на тънки малки семенца с парашутообразните си перчемчета. След като се замислих обаче, че може би когато стана на 40 години ще ме е малко срам да нося по-изрязана отзад блуза или нещо с тънки презрамки, се отказах. Все пак съм била права, защото мисленето ми наистина се промени.

Така че с татусите полека. Отлично можем да сме красиви и интересни личности и без тях.

tattoo-concealer