Най-щастливият ден от живота ти – твоята сватба?

Не веднъж съм чувала израза, че най-щастливият ден от живота ти е твоята сватба. С годините взех да обръщам все по-голямо внимание на този израз. Нещо ме притесняваше в него и не разбирах смисъла му. В почти всяка любовна холивудска продукция мечтаните пищни сватби са кулминацията на сюжета и те са изкарани като от приказка.

С течение на времето започнах малко по малко да дефинирам какво ме притеснява – а то е именно тази конкретика за „най-щастлив“.

Все съм си мислила, че ако човек реши да сподели живота си с друг, било то пред голяма част от роднините и приятелите си, то това би трябвало да бъде първият ден от много щастливи. Разбира се в едни взаимоотношения винаги има пикове и спадове, но съсредоточаването в едно шумно и лъскаво празненство не би трябвало да е най-важното нещо на света.

Хората имаме способността да се съсредоточаваме в това, което искаме да бъде и начина, по който си представяме, че трябва да изглежда дадено нещо и това по един или друг начин ни пречи да се насладим пълноценно на това, което е. Всяко едно изживяване има своите позитиви и ако се научим да ги намираме и запомняме именно тях, съществуването ни ще бъде значително по-лесно.

Що се отнася до „най-щастливият ден от живота ни“ той може да бъде всеки един следващ ден. Утре винаги може да бъде по-добър от днес, а дори и да не е, съществуването в миналото или в един конкретен момент е твърде деструктивно.

Ето защо този израз винаги ме е притеснявал. Празникът на вашата любов е по-скоро за родителите и близките ви хора, отколкото за вас самите, защото сватбеният ден е един, а влюбените дни – много повече. И когато не всичко върви по вашия план – не се ядосвайте или притеснявайте. Просто се оставете на момента и превърнете случващото се в интересен спомен и забавна история, която да споделяте с приятелите си.

Съветът ми е да се наслаждавате на малките неща – прекрасната вечеря, в компанията на любимите хора, хубавият филм или залезът, споделен с любимия човек. Направете всеки следващ ден най-щастливият ден от живота си!  🙂