5 филма за Пепеляшка, които може би не знаете

Класическата приказка за Пепеляшка е позната на всеки. А има и някои версии, които постоянно въртят по телевизиите и ни омръзват. Такива са тийн поредиците с участието на младата Хилъри Дъф (История за Пепеляшка) или на Селена Гомез (Още една история за Пепеляшка). Махам и изтъркания, е, може би много обичан за мнозина, филм „Хубава жена“ с Джулия Робъртс, както и „Имало едно време“ с Дрю Баримор (който впрочем ми е любим). А да, изкарвам от класацията и „Петзвезден романс“ с Дженифър Лопес.

И така – 5 филма по мотиви от приказката за Пепеляшка, които може би не сте гледали:

1. Омагьосаната Ела ( Ella Enchanted) – Филмът е от 2004 година, продукция на САЩ, Ирландия и Великобритания, с участието на Ан Хатауей. Подходящ е за по-тийн аудитория, но вълнува жени на всяка възраст.

if the shoe fits2. Вълшебната обувка (If The Shoe Fits) –  Дженифър Грей не умее само да се върти в „Мръсни танци“ с Патрик Суейзи. Оказва се, че и губенето на обувки също й се отдава. Тя е дизайнер в модна къща, чийто собственик е ексцентричен, властен и греховно красив принц… ъъъ мъж. Историята ще накара да се разтупти и най-коравото сърце. Годината на филма е 1990.

3. Коледна целувка ( A Christmas Kiss) –  Доста романтичен, доста коледен. Той ще се жени, Тя е асистентка на годеницата му, но съдбата ги сближава. Или Коледата. Резултатът е пленяваща история, заснета съвсем наскоро – 2011 година.

4. Пепеляшка – 3 часа и 23 минути. Доста дълга, но естествено разделена в две части. Тази италианска версия е доста мелодраматична и ще роните сълзи. Излъчиха я по БНТ преди време и всички майки и баби се залепиха за телевизорите. Аз също. Оригинално заглавие – Cenerentola.  Продукцията е от 2011 година.

5. Мисис Уинтърборн (Mrs. Winterbourne) ще ви накара да се смеете до припадък. Сюжетът е повече от невероятен – изоставена бременна жена се запознава с любезно младо семейство, които също очакват бебе. Те й помагат да „оцелее“ по време на пътуване, но внезапна катастрофа променя всичко. Двойката загива, но нашата главна героиня оцелява. Взета е за бременната младоженка – Мисис Уинтърборн. След спонтанното раждане, тя се опитва да обясни на всички, че е само бедно момиче и не е никаква Уинтърборн, но семейство Уинтърборн я взима с кола и я откарва в голямото си имение. Оказва се, че те никога не са виждали жената на любящия си починал в катастрофата син и приемат детето за негово. Нещата се объркват допълнително и когато се появява братът близнак. В ролята Брендън Фрейзър.

Желая ви приятно гледане!