Стените в бяло? Защо не.

white wallsЛятото освен време за почивка е идеалният момент да ремонтираме дома си или да го освежим като сменим цвета на стените. Най-голямото удобство на топлите месеци е възможността да отворим широко прозорците и да проветрим добре. Така мирисът на блажна боя или латекс няма да се задържа дълго в помещенията, а и стените ще изсъхнат по-бързо.

На кои цветове сте привърженици вие – на бледите жълто, розово и карамелено или пък предпочитате синьо, зелено? Колко от вас използват тапети? Съвременните ни представи за интериора ни подсказват безброй начини да постигнем модерна визия на апартамента или къщата ни. Затова и много хора избягват прозаичните бели стени и предпочитат да ги превърнат в провокативен елемент.

Но защо не бяло? Знаете ли, че в скандинавските страни бялото е най-естественият избор. Защо? Ами заради светлината, естествено. Белите помещения поглъщат и отразяват и дори най-малкото количество светлина и правят дома да изглежда по-приветлив и просторен. Това именно е й първият плюс, който слагам на това да използваме бял латекс при ремонта тази година.

Стените в бяло още провокират въображението. Вярно е, че те изглеждат голи Built-in-whiteи тъкмо за това ще трябва да измислите в какво да ги облечете 😉  – прекрасни картини, снимка, часовник, гоблен или друга украса.

Бялото освен това изисква да мебелирате в по-меки цветове. Можете да се развихрите и да слагате пъстри неща в дома си колкото пожелаете, без да се притеснявате, че няма да отиват на жълтите или розовите ви стени.

Като за финал ще кажа, че ако искате в дома ви да има акцент или да го подредите на различни „пластове“, то белите стени са идеалният вариант за това, тъй като разкриват пространството и позволяват да се открои и най-дребният детайл.

Rate this post

3 thoughts on “Стените в бяло? Защо не.

  1. Да, да и пак да! Фенка съм на тази идея, защото наистина може да декорираш, както си поискаш.

  2. Probvai, mila Pepelqshke, da chistish steni sled dvama pakostnici. Imam dvama sina, koito redovno draskat po stenite i se oblqgat na tqh. Napravih vsichko s cvqt mlqko s kafe, zastoto se umorih da miq prystcheta i reski ot igrachki i pasteli. Ideqta e dobra za mladi hora ili za po-zreli, chiito deca sa veche pootrasnali.

  3. Разбирам те, Domakinq. Всяко семейство си преценява най-добре. 🙂

Вашият коментар