Стените в бяло? Защо не.

white wallsЛятото освен време за почивка е идеалният момент да ремонтираме дома си или да го освежим като сменим цвета на стените. Най-голямото удобство на топлите месеци е възможността да отворим широко прозорците и да проветрим добре. Така мирисът на блажна боя или латекс няма да се задържа дълго в помещенията, а и стените ще изсъхнат по-бързо.

На кои цветове сте привърженици вие – на бледите жълто, розово и карамелено или пък предпочитате синьо, зелено? Колко от вас използват тапети? Съвременните ни представи за интериора ни подсказват безброй начини да постигнем модерна визия на апартамента или къщата ни. Затова и много хора избягват прозаичните бели стени и предпочитат да ги превърнат в провокативен елемент.

Но защо не бяло? Знаете ли, че в скандинавските страни бялото е най-естественият избор. Защо? Ами заради светлината, естествено. Белите помещения поглъщат и отразяват и дори най-малкото количество светлина и правят дома да изглежда по-приветлив и просторен. Това именно е й първият плюс, който слагам на това да използваме бял латекс при ремонта тази година.

Стените в бяло още провокират въображението. Вярно е, че те изглеждат голи Built-in-whiteи тъкмо за това ще трябва да измислите в какво да ги облечете 😉  – прекрасни картини, снимка, часовник, гоблен или друга украса.

Бялото освен това изисква да мебелирате в по-меки цветове. Можете да се развихрите и да слагате пъстри неща в дома си колкото пожелаете, без да се притеснявате, че няма да отиват на жълтите или розовите ви стени.

Като за финал ще кажа, че ако искате в дома ви да има акцент или да го подредите на различни „пластове“, то белите стени са идеалният вариант за това, тъй като разкриват пространството и позволяват да се открои и най-дребният детайл.