Правило при контуриране на лицето

В социалните мрежи има толкова много видеа с информация как да се гримираме. Всички те изглеждат чудесно, но когато започнем да ги прилагаме и някак на нас не стоят по същия начин. Причината е в избора на гримове, четки и научване на техники, които спомагат за изпъкване на хубавите черти и минимизиране на не толкова добрите. А един от най-лесните начини е чрез контуриране. Днес ви споделям лесни правила за него.

Иска ми се да започна от едно основно разграничение, което ще спомогне за по-правилното и лесно гримиране. Запомнете, че е важно да не бъркате контурирането с хайлайтването. В случаите в които искаме да направим по-вдлъбнат контур, тогва се използва по-тъмен цвят и се слага в избраната зона, например под скулата. При хайлайтването ефектът е обратен. Там се цели повишаване на обема като зоните около горната устна или върха на носа, обикновено на върха на скулата. Използва се по-розов цвят, за да се постигне този ефект.

А сега и малко повече за контурирането. Една от любимите ми техники за контуриране е чрез поставяне на една дъъълга линия тъмен коректор по дължината на скулата. Не! Моля в, не го правете вече! Новият начин е като направите знака за мир или V, като показалеца поставите под окото, а средния пръст дайте във вдлъбната част на скулата. Поставете коректора от вътрешната страна на пръстите. След това използвайте четка и разнесете в посока към ухото.

От моя личен опит мога са споделя, че за контур използвам продукти с по-тъмен цвят, обикновено под формата на молив. Рядко го правя със сенки, защото ми е доста трудно. За хайлатването пък в последно време залагам на течни продукти. Честно казано съм влюбена в течния руж с леки брукатени частици, които блестят нежно на слънце. А на вас кои са ви любимите продукти – споделете ми в коментар!