Оскарите и блясъкът

Този март е връчването за 96-и път на наградите Оскар. Несъмнено те са най-следените и коментирани сред церемониите в киноиндустрията. Родните медии също създават специални студиа и предават на живо, а милиони запалянковци по целия свят ги следят на живо. Поради огромният интерес към тях, церемонията е съпроводена с много блясък, който не е никак евтин. А според вас колко точно струва?

По последните данни, които успях да открия, Оскарите 2024 ще струват някъде около 57 мил. долара. Цифрата е огромна, но се оказа, че печалбите, които ще донесе на Лос Анджелис са повече от 3 пъти. Или казано конкретно – 170 мил. долара. Всичко това са приходи от репортери и туристи, които инвестират в местната икономика.

Ако в момента все още осмисляте за какво са дадени толкова милиони за организация в Долби Тиатър, то ще ви споделя нещо любопитно. От него ще може да направите и извод за останалото.

Червеният килим, за който всички говорят и на който мечтаят да стъпят, се поставя от 18 служители. Времето, за което го правят е около 25 дни, а цената му е над 25 хил. долара. Любопитен факт също е и, че дрехите на номинираните в различните категории се оценяват на над 12 мил. долара. Всяко едно име от попадналите под светлините на прожекторите с номинация, получава и специална торбичка. Тя включва луксозни стоки, продукти и дори почивки. Тазгодишните подаръци се определят на стойност от близо 200 хил. долара. За да попаднат в тях, различните компании дават колосални хонорари.

От тези факти сигурно още повече хора искат да са на мястото на номинираните за Оскар или поне да бъдат от поканените. Аз също искам да видя отблизо света на киното и целия блясък от най-известната церемония. А като идея как да стане – може би трябва да се превърна в известна тиктокърка. Защото именно те са сред специалните гости на Оскари 2024.