Очите могат да бъдат изкуство

Очите – каквото и да кажем за тях ще е малко. Не случайно велики поети и писатели като Пейо Яворов, Шекспир, Пушкин ги възхваляват в произведенията си. Те пишат за онези очи, които са тъжни, жадни за живот, влюбени, във всичките нюанси, в които могат да съществуват. Цветът е без значение, защото важна е искрата.

Някак се вдъхнових и аз от очите, защото те са нашата уникалност, точно както пръстовия отпечатък. В ирисът ни се съдържа важна генетична информация, която показва здравословното състояние и работата на всеки един орган. Заедно с тези си ползи, той носи и една наслада за душата – красотата, която вижда всеки, който се взира с любов в него.

Вече светът напредва технологично и може да погледнем наистина отблизо в очите и дори да ги използваме като изкуство. Как? Един от съвременните начини на пърформанс е чрез снимането им, многократното увеличаване и увековечаването им в рамка. Методът е иновативен и тепърва набира популярност в България.

Лично аз не съм го изпробвала, тъй като проучвам какво точно представлява. Засега само ми излизат красиви реклами от инфлуенсъри на техните очи, окачени в рамка. По информация от тях, подобни произведеня на изкуството на ирисът може да се направят само в Пловдив и София. Така че представителите на тези големи градове са с привилегия.

Очите като изкуство може да увековечите в дома си и за идните поколения чрез този новия начина на снимане на ириса. Те могат да се превърнат в невероятен подарък и за мъж, и за жена. А ако искате да е за някого от семейството като например баба ви, която има очи сини като океан, то може да подарите и ваучер. И ако не сте от двата големи града, да си направите невероятна екскурзия заедно за още незабравими спомени. И кой знае – може и те да се запазят в снимката на очите.