Любимото ми предаване се завръща!

Промяната, трансформацията, радостта от процеса и хубавото ново, което идва. Кой знае по-добре за това усещане освен една пепеляшка като мен.

Исках да започна новата 2024 година именно с вдъхновяваща история. Точно защото вярвам, че когато сме положително заредени, ще бъдем по-добри и ще направим света по-приветливо място.
Точно такава мисля, че е и основната цел на едно от любимите ми телевизионни предавания. За мое огромно съжаление, преди няколко години падна от ефир. Но постоянното търсене от страна на зрителите и копнежът за него го възродиха. Това е предаването с водеща Мария Силвестър, което помага на хора в нужда и се нарича „Бригада Нов дом“.

Първият епизод ще се излъчи в края на февруари и ще помогне на семейство с три деца. По информация на моя позната, която живее до въпросните хора, то ще бъде заснето в голямо пловдивско село. Няма да издавам повече от различни съображения, но нямам търпение и аз да се насладя на двучасовата трансформация на място, която променя и душите на хората.

Обичам „Бригада Нов дом“, защото всеки път щом гледам епизод, накрая просто се разплаквам. Първо защото виждам колко бедно и дори мизерно живеят някои хора. После, защото при трансформацията на дома им, виждам как се променя целият им живот и как вярват, че доброто съществува. Накрая осъзнавам колко голяма късметлийка съм, че имам благото мой прекрасен дом и че имам възможността да го обзаведа по мое желание.

Ето колко малко ни трябва – едно телевизионно предава, за да се поставим на мястото на другите. Да разберем болката, да изживеем и да се стремим да живеем по-осъзнато, за да направим света по-прекрасно място за всички ни. А вие как ще бъдете по-добри през 2024 година?