Суеверия за късмет през 2024

Новата година е на прага и хората по цял свят я свързват с нови очаквания и надежди. Освен това съществуват суеверия и ритуали, които да привлекат по-добри времена, партньори, отношения и условия за живот. Вярваме в тези неща, тъй като се надяваме, че те могат да донесат късмета и благополучието към нас.

Ето няколко вярвания, за които се смята, че привличат доброто:

В новогодишната нощ облеклото е препоръчително да бъде на точки, които са символ на монети и оттам – богатство. А през януари е добре да се носят повече бели дрехи, които символизират новото начало, чисто и изпълнено с надежда.

Освен това в първите дни на новата година е прието да се раздават подаръци също. По този начин се смята, че направеното добро се връща и месеците ще са благодатни.

Друго суеверие е свързано със силата на мисълта и личните желания. В тази връзка се надписват малки листчета с всички хубави неща, които човек иска да му се случат и се залепват на място, което е видимо всеки ден – например огледалото. По този начин, чрез визуалния контакт и мисълта за тях, те скоро ще дойдат в живота.

На някои места, изяждането на 12 гроздови зърна, символизиращи 12-те месеца от годината, се смята като покана за здраве и успехи.

А вие какви суеверия знаете и кои от тях прилагате за благополучие?