Губим ли времето си в мола?

От почти 20 години в България имаме молове и техният апогей продължава. Причината – климатът в тях е постоянно приятен за разходки, а и изобилието от обекти пести време. Но аз обаче си направих един експеримент и засякох колко точно ми отнема, за да свърша задачите, които бях решила. И вижте до какво доведе малкият ми експеримент.

Ето какви бяха и задачите ми: да върна дрехи от онлайн поръчка, да взема 3 дрешки за детето, да си купя обувки, да рециклирам дрехи и да закупя продукт от аптеката. Като трябва да отбележа, че за всяко нещо имах списък и бях гледала предварително онлайн. Необходимо бе само да го намеря в магазина, премеря и купя. Може ли да предположите колко време ми отне? Час, два, три? Всъщност са точно 2 часа и 30 минути.

Развиквата по минути ето какво показва. За връщането на дрехи онлайн чаках на опашка. След това исках да заменя единият продукт с друг номер, който уж го имаше в магазина. Оказа се, че е на склад и трябва да чакам до кръгъл час, за да го изкарат. Това наложи повторното ми връщане в магазина. Но през това време отидох да купя дрехите на детето, което стана изненадващо бързо.

После обаче се отправих за обувките и там ми отне около 30 минути. Защо? Първо магазинът беше претъпкан от хора по необясними от мен причини. Успях да намеря обувките, премерих и бях готова. Но стоенето на касата бе мъчение, тъй като бяха сложили обучаващото се момиче. И по закона на гадостите при нея имаше подаръчни ваучери, връщания, замяна и какво ли не, като за всяко действие викаше мениджър. А не отваряха и друга каса. Няма да казвам, че доста хора се отказаха да плащат.

След тази сага се върнах за продукта от първия магазина. За щастие ме чакаше, премерих, платих и тръгнах. Отправих се към обекта за рециклиране на дрехи, от който да взема и код за отстъпка при следваща покупка. Ами пак ударих на греда, защото ме разкарваха по етажите, тъй като променили мястото за прием на дрехи.

В аптеката пък имаше хора с рецепти по здравна каса. Оказа се, че моя крем го няма и трябваше да отида до другата аптека в мола. След това отидох на паркинга и докато се измъкна от него, отидоха поне 15 минути.

Тръгнах си изморена и не с усещането за бързина. На вас цялото това изживяване в мола как ви се стори? И вие ли сте така? При вас моловете пестят ли ви време?