Новото лайфстайл предаваене – COOL…T

Отскоро старира едно ново лайфстайл предаване в ефира на бТВ – COOL…T с водеща Петя Дикова. Загледах се в първото издание на предаването, където гостуваше личният асистент на принцеса Даяна, както и българинът, който спечели Оскар за визуални ефекти – Любомир Христов. Честно казано не очаквах предаването да е толкова добро и различно от всички останали подобни, които съм гледала досега. Мислех, че ще е подобно на „Модерно“ на Радост Драганова, но се оказа, че тематиката му е доста по-различна и уникална за българския ефир. Не се и учудвам – все пак екипът на предаването – Марина Евгениева, Борислав Лазаров, Апостол Николов и Емил Дилчев, са журналисти с дългогодишен опит в отразяването на външни новини в екипа на бТВ и имат страхотен усет за стойностни истории, които биха били удачни за едно такова предаване в събота следобед. Темите са разнообразни, интересни и любопитни. Водещата Петя Дикова беше казала, че изобщо не й допада предаването да бъде определяно като „светско“, тъй като това у нас се възприема като клюкарско и интригантско. А то определено не е такова. Да, има рубрики за световния шоубизнес и известни личности, но те не са от типа „една жена ми каза“ :), а реални новини около звездите.

Това е едно от българските предавания, които телевизията ни подготви за пролетния сезон, редом с вторите сезони на „Гласът на България“, „Предай нататък“ и новото комедийно шоу „Младост 5“. Радвам се, че в ефира ни има толкова позитивни и интересни предавания и огромната част от заслугите определено са за телевизията, че решава да инвестира в такива продукции, които си изискват сериозен финансов ресурс.

Точно затова и мисля, че е крайно време да се реши назрелият проблем с кабелните оператори, които както разбрахме покрай търговския спор с Булсатком след намесата на министъра Московски, укриват абонати от телевизиите и не изплащат дължимите приходи към телевизията. Виждам с очите си, както се казва, че бТВ наистина се стараят да създават нови български сериали и предавания и биха използвали средствата, които им се полагат, за създаването на още повече и по-добри програми за зрителя, като седемте успешни български сериала за последните три години и предаванията като COOL…T.