Кои неща могат да съботират връзката ви?

he_and_sheВсеки иска стабилен брак и просперираща връзка. Затова и всеки има желание да бъде в хармония с половинката си. Има обаче няколко нещица, дребнички и вреднички, мили дами, които могат така да преобърнат каруцата на съградените ви отношения с вашия мъж, че да съжалявате. Те са понякога резултат от личното ви настроение и ги правите без дори да се усетите, докато не дойде моментът, в който сте провалили всичко и търсейки виновник наивно се питате „къде сбърках“. Е, ще ви кажа къде:

  1. Много често мъжът си иска своето в постелята, докато вие желаете да се гушкате или пък когато той ви заговори нежно, вие изведнъж се сещате, че сте забравили да се обадите на приятелка, да му предадете какво е казала майка ви за събирането в събота. Тези неща не само го разконцентрират, но и го дразнят. В такъв интимен момент не говорете за нищо друго освен за вас двамата в частност и не искайте той да разсъждава над дневни битовизми или да разказва как е минал денят му. По-добре замълчете и се отпуснете. И за тази ситуация важи поговорката: „Апетитът идва с яденето“.
  2. Казвайте си по-често, че се цените един друг. Дами, във вас е възможността да го ласкаете и да изтъкнете добрите му качества по-често. Това също така е психологически трик. Знаейки, че прави нещо добре, той ще придобие самочувствие и ще започне да се справя с всичко с мотивация и желание само за да ви доказва колко е забележителен.
  3. Оплаквате се, че той не изразява чувствата си, когато всъщност го прави. Ние жените имаме доста различна представа за начинът, по който се показват емоции, от тази на мъжете. Повечето от представителите на силния пол са сдържани и ни доказват, колко много ни искат като се облегнат на нас, като ни прегръщат или като се опитат да правят нещата, за които роптаем, че не правят. Той се опитва да бъде съпруг, баща, да се прибира на време, да ви се обади и да ви попита в колко часа да ви чака след работа. Това умее, това прави. Не го превръщайте в драма.
  4. Понякога го сравнявате с баща си, с бившия си, с мъжа на най-добрата ви приятелка и това го дразни. И с право. Как ще се почувствате вие, ако той ви сравнява с майка си, със сестра си, с бившата си или с гаджето на най-добрия му приятел?
  5. Понякога казвате „Всички мъже са еднакви“ или „Всички мъже са лоши“. После се чудите защо той се цупи и не иска да ви говори. Казвам ви същото като преди малко – ако той ви сложи под общ знаменател с всички жени на планетата, вие няма ли да се почувствате оскърбени, че не сте единствени и уникални в неговите очи.
  6. Настоявате да знаете за какво той си мисли, с кого си чати и с кого говори по телефона. Въпреки огромното любопитство, достатъчно е само да се поослушате и после да не му задавате никакви въпроси. Когато мъжът смята, че е иска, той сам ще ви каже кой е звънял, с кого си пише и какво си мисли. Не се вкарвайте във излишни филми. Ако на вас ви се обади приятелка да поклюкарства за съседката си или да ви се похвали за новите си обувки, едва ли ще споделите с мъжа си за какво сте говорили. Това само ще го отегчи. Така и той най-често говори с колега по работа или се шегува с приятел за последния мач, излизане или айфонът, който в момента е на пазара.
  7. Подхождате често със сарказъм и ирония. Както вие не бихте искали той да ви подиграва, така и вие не трябва да изтъквате какво не ви харесва по този начин. Ако не искате да му кажете директно, по-добре го направете под формата на шега. Така той ще се смути и ще ви отвърне шеговито – знак, че е разбрал за какво става въпрос, но се е опитал да се измъкне. Ще видите обаче, че следващият път ще поправи поведението си.

Да се напаснеш с половинката си е нещо, което се случва с години. Затова трябва да се въоръжите с търпение и да премисляте всеки ваш ход в комуникацията си в противоположния пол. Не обиждайте, не хленчете, не се оплаквайте. Не се дръжте по начина по-който не искате той да се отнася към вас. Бъдете толерантни към навиците и недостатъците на другия, както той е толерантен към вашите. Помнете, че идеален човек няма и никога няма да срещнете онзи, който тотално да прилича на вас и да прави всикчо като вас. Първо, би било безкрайно скучно и второ, бихте започнали да не харесвате част от собствената си същност.