Зимна прелест в Цигов чарк

Ето че времето най-накрая захладня. Може би не улучихме най-добрият момент да отидем на почивка, но така се случи – не беше лесно с половинката ми успеем да си синхронизираме отпуските, и двамата бяхме свободни само между 20 и 24 ноември.

rumiЗатова пък отидохме точно там, където искам от доста време в Цигов Чарк. Намира се в района на Западните Родопи, близо до Велинград и предлага една невероятна планинска атмосфера обединена с максимално удобство.

Остава малко до коледно-новогодишните празници, но тях ще прекараме с роднини по родните ни градове, затова решихме месец преди тях да отделим няколко дни само за нас двамата. Пък и една допълнителна почивка никога не е излишна.

Прекарахме си просто чудесно. Местенцето освен, че е райско, беше „подправено“ и от красотата на първия сняг. Е, не успяхме да направим снежен човек, но тази детска радост сто процента ще си я позволя по-нататък през зимния сезон. Успяхме да си починем много добре, разходихме се из Велинград, посетихме и курорта Цигов чарк, разгледахме някои от забележителностите в околността.

Като цяло бих препоръчала на всеки, който иска за известно време да избяга от градския шум Западните Родопи. Отдавна се носят легенди за енергията на тези места и мога да кажа, че определено влияят зареждащо. При първа възможност отново ще отидем там.