Защо жените по-често следят хороскопа си?

Да не се залъгваме! 70%, че и отгоре, от жените по света, всеки ден гледаме хороскопа си. Мъжете също не са изключение, но нежната половина водим класацията с нашата в пъти по-голяма заинтересованост.

Първото нещо, което една работеща в офис жена прави всяка сутрин, е да отвори пощата си, а след това да провери хороскопа си. Едва на трето място се отдава на щателен любопитен преглед на социалните мрежи. Мъжете първо отварят социалната мрежа за бърз оглед, след това пощата, проверяват новините и спорта и едва накрая, ако им се набие на очи, могат да прочетат какво им вещаят звездите. Но могат и да не го направят.

Защо се получава така? Открай време астрологията е била почитана наука. В страни като Индия, например, проверяването на хороскопа е традиция, която се следва както от мъже, така и от жени. Тамошните жители вярват в кармата, следят състоянието на чакрите си и какво ли още не. Но това мислене е залегнало в нравите, вярванията и религиозните им порядки.

aquariusВ Западния свят обаче причината за по-големия интерес на жените е чисто психологически. Открай време мъжете са взимали по-импулсивно решенията в своето ежедневие. При тях действието предхожда мисълта в много отношения. Рядко се интересуват от детайлите и високо им самочувствие и упоритост не признават помощ от толкова съмнително естество. Жените сме нещо различно. Обичаме да сме подготвени, да знаем какво ни предстои и обмисляме всеки случай от всички страни, подхождайки към всеки детайл с голямо внимание. Винаги създаваме план Б и не сме привърженички на идеята да се оставим на случайността. По-скоро няма да подпишем договор, както ни съветва маг Звезда, отколкото да предприемем прибързано толкова значима стъпка в живота си.

Дали всичко това е добре, или не, като жена съм пристрастна към собствения си пол и не мога да преценя. Във всички случаи трябва да се знае, че статията ми е насочена към болшинството, но без да има претенциите да слага никой от половете под общ знаменател.