Винаги има един стол, затрупан с дрехи

Кой не познава стола-закачалка, кой не е чувал за него? Почти съм сигурна, че няма такъв човек. Тази класика е задължителна „декорация“ във всяка спалня. На стола трупаме дрехи, за които няма място в гардероба. Те „акостират“ върху него, защото вече са обличани веднъж и не можем да ги приберем при чистите дрехи, но не са и за пране. Някои пък са сортирани за гладене. Каквато и да е причината, столът винаги е зареден.

Статистиката мълчи за феномена, но съм убедена, че тези столове се използват най-вече с цел „закачалка“ или „съхранение“ на дрехи и атрибути. Според мен това си е вреден навик и освен че е грозно, създава внушение на нарушена хармония.

Разбира се, никога не е късно столът да започне да се използва по приложение, а натрупаният багаж да си заеме определеното място. Как да стане това – вижте в следващите редове:

  1. Намерете пространство – причина за дрехите на стола може да бъде и липсата на пространство. Ако нямате вече място в гардероба или скрина, можете да си вземете органайзери за прибиране и подреждане на дрехите, които са изключително удобни и не заемат много място.
  2. Сложете кош за дрехи – Понякога наистина е трудно да преценим дали дрехите, облечени веднъж, са вече за пране. Хем не ни се иска да ги хвърляме в пералнята, а не става и да ги приберем и при чистото пране. И хоп, златната среда – столът е насреща. В такива моменти обаче по-подходящ е кошът за пране. Хубаво е да има по един в спалнята или детската стая. Така събирате наведнъж дрехите и ги пускате за пране.
  3. Декорирайте стола – … но не с дрехи. Ако той е приветлив и уютен, няма да поискате да го затрупвате с багаж. Ще имате желание да се настаните в него, да изпиете кафето си, да почетете книга или само да релаксирате.

    Защото столът е за това – почивка, успокоение, но не и съхранение.