Дестинация извън цивилизацията

Напоследък все повече ми се иска да изляза от динамиката на големия град и да се пренеса в измерение на мир, спокойствие и хармония. Точно поради тази причина реших да планувам лятната си почивка по малко по-различен начин. Дестинацията няма да включва екзотичен курорт, спа хотели, басейни, плажове или други екстри, а ще е извън цивилизацията.

Мястото се нарича село Лисиците и се намира в Южна България в района около Кърджали. До него се стига единствено чрез мост, който е с дължина около 250 м. Друг начин да се достигнат пределите на населеното място няма. Именно това провокира интереса ми. В момента не мога да си представя да съществува толкова изолирано място.

Друго интересно е наличието на само няколко обитаеми къщи, които носят духа на старото, вековното и родното. Въпреки това останалите хора там са много дружелюбни и с нетърпение очакват туристи, дошли да посетят красивото им селце.

За невероятното място, а и за още подобни, научих от видеата на известен наш влогър. Ще ви оставя и линк към материала му в YouTube, чрез който споделя своите лични преживелици и дава съвети за лесно ориентиране.

Надявам се все повече да започнем да преоткриваме невероятни места в България като село Лисиците и да им вдъхваме нов живот. Само така ще може да се доближим до родното и задно с това да си създадем невероятни емоции, за които да разказваме на градските си приятели.

https://www.youtube.com/watch?v=KdoebueJ6eA