Подаръци за Коледа

Коледа наближава. Колкото и да обичам този празник, има нещо, свързано с него, което ме стресира всяка година. Говоря за коледните подаръци. Вие как се справяте с тази задача? Пазарувате ли под напрежение или пък се вдъхновявате и правите сами подаръците?

Намирането, а и направата на подходящ коледен подарък, който ще зарадва любимите ни хора, е трудна задача. А и всяка година, въпреки изобилието от стока по магазините, идеите ни се изчерпват постепенно.

Чудесна идея за подарък за Коледа са, разбира се, са неща, които радват получателя, влизат в приложение или са пожелани пряко от него, макар че по този начин се губи изненадата и част от магията. Поне според мен.

Тази година реших да не се поддавам на паниката и да се опитам да зарадвам близките си с по-различен тип подаръци. Направих си списък с имената, за да не пропусна някого и определих бюджет. Знам, че по пътят до перфектния подарък ще стигна, ако знам хобитата на получателите. Затова дописах нова графа, която включва с по няколко изречения интересите на близките ми.

На първо време купих средно големи кошници с коледни орнаменти и също коледни чорапчета. Смятам да ги напълня с бутилка хубаво вино, джинджифилови сладки и по нещо индивидуално за всеки. Братовчед ми е артистичен човек и обича да рисува в свободното си време. Ще му потърся хубава палитра и четки за рисуване. Може да сложа и джобен скицник, защото знам, че скицира на всевъзможни хвърчащи листчета като го връхлети вдъхновението.

Майка ми обича гоблените. Има няколко, които обожава и е поставила на видни места вкъщи. Затова обмислям да ѝ подаря гоблен, който сама да ушие.

Най-добрата ми приятелка си пада по бижутата. Не си представяйте обаче, скъпи колиета и златни обици. Тя обича мъниста, дървени орнаменти и цветни камъчета в причудливи форми. Затова нейния подарък смятам да го изработя сама. Ще ѝ направя комплект от гердан и гривни, които сама ще направя с корда, кожа и мъниста в любимите ѝ цветове.

Мисля, че ще справя, като даря на близките си любимите им неща, с лично отношение от мен.