Плитката, вечната мода

Мисля, че плитката е една от малкото прически, издържали теста на времето. Както с много други модни тенденции идеята и при нея се е запазила същата, просто формата се е променила.

Истината е, че когато се сетя за най-традиционната прическа от две плитки, в съзнанието ми винаги се визуализира лицето на любимата ми Пипи Дългото чорапче и си представям уравнението:

Луничаво лице + Две рошави плитки = Пипилота Виктуалия Трансперанта Ментолка Ефраимова по фамилия Дългия Чорап.

floral-braid-DIYСега обаче, сериозно. Плитките могат да изглеждат много професионално, стилно,  а също и секси. Всичко зависи от плетката им. Можете да сплетете цялата си коса в една плитка или само един-два-три кичура от нея, или да я н направите цялата в много и малки плитчици в афроамерикански стил. Вариантите са разнообразни, но има едно правило – трябва ви дълга коса, която да сплетете.

Има и още една тежка истина относно плитките – трудно е да се сплетете добре сами. В повечето случаи имаме нужда от подкрепа в това начинание, а такава не винаги е налична. Ако има кой да ви асистира наоколо и все още се чудите какво да направите с косата си днес, мисля, че плитката е вечното правилно решение. Оставяйте я за резерв, когато сте в безизходица, и не прибягвайте до нея всеки ден, за да има разнообразие в стила.
Определено обаче не мисля, че с прическа, в която има дори само мотиви за сплитане на косата, ще сбъркате в каквато и да е ситуация.