Обичаме Чандлър Бинг, а познаваме ли Матю Пери?

„Приятели“ е сериалът, който и до днес продължава да вълнува милиони хора, а славата и обичта към шестимата любими герои не залязва. Всеки от нас, сигурна съм, си има любим персонаж. Аз например, от мъжете харесвам Чандлър. Смятам, че образът претърпя голяма метаморфоза през сезоните и се показа като лоялен приятел, верен любим и неподправен шегаджия с голямо сърце. Чандлър Бинг е обичан от много, но познаваме ли човека, който вдъхна живот и направи този иконичен образ?

На 19 август актьорът Матю Пери отпразнува своя 53-и рожден ден. По този повод реших да посветя днешния си блог на него и извадя няколко интересни факти, някои може би ги знаете, а други предстои да научите. Да започваме.

Матю е роден през 1969 година в Уилямстаун, Масачузетс. Също като при Чандлър, родителите му се развеждат, когато е още дете. Баща му е известният комик Джон Пери и повлиян от него, Матю открива в актьорската игра голямата си любов. А явно и наследява уникалното чувство за хумор, което предава и на Чандлър.

А гледали ли сте „Втори шанс“? Защото това е първият по-известен сериал, в който Пери се снима. Следват още успешни продукции с негово участие, сред които „Бевърли Хилс“, „Майката на Сидни“ и други, докато през 1994 година не се явява на прослушване за снимките на „Приятели“, където го харесват почти веднага. Това бележи връх в кариерата му и младият актьор едва ли е предполагал каква слава го очаква занапред. За жалост тежката корона на известността и публичната личност не се понася лесно и Матю залита към пороци като алкохолна зависимост и наркотици. Сигурно са ви попадали негови интервюта, в които споделя, че има моменти от сериала, които не си спомня, поради махмурлук. В тези трудни за него времена, останалите „приятели“ му оказват голяма помощ.

Освен забавен, не може да се отрече, че Матю Пери е голям чаровник. Ето защо сред жените, с които е имал връзка през годините, са имената на Мег Райън, Джулия Робъртс, Пайпър Парабо и други.

Ако и вие се сещате за още интересни факти или искате да продължим темата за любимите „Приятели“, ще се радвам да споделите.