Красота върху леда

Сигурно заглавието на днешния ми блог ви е изненадало, предвид факта, че го пиша през настъпващия летен сезон. Сега ще ви обясня откъде дойде моето вдъхновение. Все по-често виждам, че се засилва тенденцията за каране на ролери в топлите дни. Замислих се, че като малка аз също имах и докато ги карах си представях, че съм облечена в блестящо трико и се нося върху леда. Да, една от мечтите ми тогава беше да се занимавам с фигурно пързаляне. Не знаех обаче колко труд се иска за този красив спорт.

Тази дисциплина е технически много трудна и затова повечето фигуристи започват да тренират усилено от много ранна детска възраст. Знаете, че децата по-лесно възприемат и научават определени неща, когато са малки. Трябва да е ясно обаче, че започне ли се с тази дейност, всичко друго ще бъде на заден план, а свободното време почти ще липсва. Нужно е да се отбележи също, че съществува и голям риск от наранявания и контузии, които дори могат да сложат край на спортните занимания и кариера.

Прави ми впечатление също, че изискванията във фигурното пързаляне стават все по-взискателни както от техническа, така и от спортна гледна точка. Скоковете стават по-сложни и координирани, а тренировъчните усилия се увеличават, защото нивото и конкуренцията също се увеличават.

Ето защо в този спорт трябва да се включиш с абсолютна страст и желание, а не под натиска на родители или общество. Ако искате да изживеете тази мечта, имате нужда от желязна дисциплина, воля и разбира се – стремеж към успехи.