Дълга коса в напреднала възраст

Няма значение на колко години сте, дългата коса трябва да изглежда добре поддържана. Това важи и за цвета също. Сивите корени могат бързо да направят външния вид небрежен. Ако предпочитате естествено сива коса, трябва да използвате сребристи , сиви или пепеляви отблясъци, за да преодолеете периода на израстване, за да създадете по-плавен преход. И дори ако косата е напълно побеляла, фините акценти и цветните гланцови нюанси могат да осигурят повече измерение и блясък. Всеки, който продължава да разчита на цвета, трябва да отбележи в календара си редовните посещения при фризьора за боядисване на корените.

С възрастта косата бавно започва да става по-фина, чуплива и понякога резултатът е изтъняване на косъма и небрежен цялостен вид на прическата. Защо това е така? Собственото производство на кератин в нашето тяло намалява. В допълнение, женският полов хормон естроген намалява доста бързо по време на менопаузата, което ускорява процеса на стареене. И променя се не само структурата на косата, но и скалпа. Кръвообращението намалява и скалпът става по-твърд, което означава, че корените на косата са подложени на по-голямо напрежение и вече не могат да бъдат снабдени с достатъчно хранителни вещества. Хранителни добавки с цинк и желязо може да помогнат за възстановяване на уморения скалп и да подпомогнат растежа на косата. Редовните масажи на скалпа също могат да стимулират кръвообращението. Що се отнася до грижата, заложете предимно на продукти, съдържащи кератин.

Така че дори фината коса да изглежда добре, когато се носи дълга, тя се нуждае от правилно оформяне. Мусът в комбинация с кръгли четки осигурява допълнителна порция обем при изсушаване със сешоар. Тъй като масата по лицето се губи с възрастта, ръбовете и твърдите линии стават по-изразени. Тук по-дългата коса е точно решение, защото закачливите плажни вълни, къдриците или красивите сплетени прически правят чертите на лицето да изглеждат по-меки и същевременно по-млади.