Новите пепеляшки

В днешно време се наложи една особена култура сред младите момичета. Култура на любов към парите. И ако кажете, че тя не е от сега – сте напълно прави. Винаги го е имало, но с навлизането на новите технологии и социалните мрежи, все повече започва да се обръща внимание на такъв стил на живот. Например, така наречените „инфлуенсърки“, които непрекъснато споделят стила си на живот в Инстаграм. По този начин популяризират един порочен и аморален начин на живот и начин на изкарване на пари. Което разбира се не е особено ясно за малките растящи момичета, но пък те са запленени от луксозния и интересен живот, който тези жени предлагат в социалните медии.

И така се ражда едно поколение, целящо единствено и само да бъде известно. Да показва колко хубав живот живее и на практика да живее в социалните медии.

Първите продукти на тази порочна практика са вече факт, а те привличат все повече и повече последователи след себе си. Тъжното е, че колкото повече се развиват тези социални медии, толкова повече тийнейджърите се обвързани с тях и формират моделите си за подражание.

А нашите баби с тъга отбелязват, че вече никой не иска да подражава на Васил Левски или Христо Ботев, а аз силно се надявам, тези деца все още да знаят кои са те.