Мълчанието е злато, или?

Хубава поговорка, нали? Но, ако това е ежедневие и ако съпругът ти не ти говори и то без причина? За всички, които не са се сблъсквали с този тип мъже, сигурно звучи смешно. Но всъщност това е абсолютната реалност.

Мълчаливите мъже са привлекателни, защото изглеждат трудно достъпни и неразгадаеми. Затова изкарваме тяхното мълчание като предимство, но ако това мълчание значи по цели дни и месеци тишина дали ще смятате така.

Една от най-добрите ми приятелки се омъжи за мълчалив, мистериозен, мачо. Първите няколко месеца от брака им беше изключително доволна и щастлива. Но в последствие тишината превзе дома им и комуникацията между тях угасна завинаги. Неговите психологически блокажи не бяха секси, не бяха интересни повече, а напротив, бяха причина за страхотно объркване и страдание на приятелката ми. Това наистина беше един от най-тежките ѝ периоди. Радвам се, че сега е добре и е щастлива с новия си приятел, с който комуникацията им върви на страхотно ниво. Няма перфектни хора, но е хубаво да знаем  какво бихме могли да понесем. Защото животът е един и е прекрасен, не бива да го губим в отчаяние. Съгласни ли сте с мен?