Как се създава табло за цели?

Сигурно ви се е случвало да видите в някой офис или дом табло от корк, бяла дъска или просто част от стената, облепени с изображения, мисли, цитати, бележки … Чудили ли сте защо хората го правят? Защото искат да постигнат целите си, а това ги стимулира.

В предния си блог започнах темата за така нареченото табло за цели. В резюме споделих каква е основната му цел и как работи, визуализирайки мечтите и стремежите ни в подсъзнанието. Днес реших да ви разкажа как да си направим в няколко лесни стъпки.

Като начало трябва да разделим живота си на категории, които имат смисъл за нас. Това могат да бъдат: връзки и любов, работа и успех, фитнес и здраве, свободно време и усъвършенстване. Тези категории помагат за формулирането на лични цели.

След като изпълним това, нека се вслушаме се в себе си и се запитаме какво искаме да постигнете в живота си. Какво е важно за нас във всяка от определените категории? Какво искаме да преживеем или научим? Също така трябва да го разделим на интервали от време – цели в краткосрочен план и дългосрочен.

Нека бъдем смели и запишем всичко, което кара сърцето ни да бие по-бързо. За таблото за цели се отнася следното: Никоя мечта не е твърде голяма и непостижима!

А сега е ред на забавната част – да намерим и изрежем снимки, които представляват нашите цели. Независимо дали става въпрос за щастлива двойка, тялото, което искаме, или за нашия мечтан дом. Може също така да използваме свои собствени снимки, да разпечатваме от интернет. Важното е усещането, което тези образи предават. В идеалния случай всеки път, когато ги погледнем, си мислим: Това ме изпълва! Точно това искам!

Важно е да подредим изображенията по категории или по времеви интервали от краткосрочни до дългосрочни цели. Основният момент е, че таблото трябва да закачим там, където може да го виждаме постоянно.