Табло за цели или как да следваме мечтите си

Нова къща, писане на книга, повишение в работата, изучаване на нов език – всеки има своите цели и мечти, които иска да осъществи. Животът обаче често създава препятствия пред тези ни копнежи и ни завърта в ежедневия си кръговрат. Погълнати от еднообразието, забравяме целите си или спираме да вярваме, че са възможни. Трябва ли да се случи това? Не е задължително.

Аз вярвам, че не бива да се отказваме от това, което желаем и трябва да търсим различни начини, чрез които да го постигнем. Защото всичко е в нашите ръце, а благодарение на смелостта, мотивацията и желанието, предприемаме и нужните действия. Една малка, но успешна крачка към успеха, е таблото за цели. Чували ли сте за този метод и знаете ли как работи? Нека ви споделя.

Визията е мощен инструмент за постигане на нашите копнежи и желания. Въпреки че подобно табло не е нищо повече от колаж с различни изображения, снимки, цитати, мисли или мантри, това е визуално представяне на личните цели. Работата му е всекидневно да ни напомня за нашите мечти, за да не изгубим пътя към постигането им.

В това има резон, защото както може би знаете, човешкият мозък възприема изображения хиляди пъти по-бързо от текст, а също така може да ги запомним много по-добре. Гледайки ги всекидневно нашите мечти и цели са вече заложени в нашето подсъзнание.

Тези, които постоянно се сблъскват със собствените си желания, също ги закотвят в подсъзнанието. И така подсъзнателно знаем какво да правим, за да действаме в съответствие с нашите копнежи. Защото за това става въпрос в крайна сметка: да не се отказваме и да правим това, което е необходимо, за да постигнем целите си.