Дъждът може да бъде приключение

Колко хубави са летните бури. Ако сте си вкъщи не можете да го отречете. Притъмнялото време, дъжда, просветкванията в небето, гърмежа и вятъра. Във всикчо това има особен магнетизъм. Времето е идеално за четене на книга, релакс и спане. Разбира се нещата стоят по друг начин, ако сте навън.

in-the-rainИли можете да сте безкрайно ядосани, че такова време разваля настроението ви. Познавам жени, които първо се сещат за развалената си прическа и скапаните си обувки. Нищо, че след като изсъхнат нищо им няма, но… Познавам също така и приключенски настроени натури, на които само им дай дъжд и ги наблюдавай.  Дори в пороя ще се чувстват като у дома си и ще гледат като на забавно преживяване на това да се приберат вир-вода.

Аз съм пък такава, че не се оплаквам чак толкова за прическа и обувки, но не харесвам да ме хваща дъжд. Гледам да се прибера по-бързо. Но честно да си призная много ми се ще да съм от втория тип, който очевидно не се притеснява и смущава от нищо и успява да извлече положителната емоция от всяка ситуация.

Радвам се на такива хора и се надявам да срещам повече от тях.