Ценностите на маслата

По телевизията и в Интернет ни заливат всякакви реклами за всевъзможни продуки, които едва ли не ще те накарат да спреш да старееш или да изглеждаш като супер модел. До колко обаче са ефективни тези продукти могат да кажат само хора, които са ги ползвали.

Честно да ви призная, използвала съм какви ли не мазила, давала съм маса пари за скъпа козметика и честно да ви кажа ефетка е почти нищожен. Имах проблем с косата. Имах хормонален дисбаланс, който се отрази на косата ми, започна да капе с шепи. Бях се паникьосала, бях толкова притеснена. Имах чувството, че имам плешиви петна по главата. Да си мъж, да се обръснеш и готово, но за една жена това си е шок. Тогава дадох толкова много пари за ампули, специализирани шампоани, маски, балсами и какво ли не, а ефект никакъв. Реших да започна сама да се лекувам. Започнах да чета, кои масла, за какво помагат, реших, че няма какво да изгубя. Направих си в един флакон смес от масла, от шипка, от бадем, кокос, хининова вода, масло от арган и може да съм пропуснала някое. Започнах да си правя маска с тях преди баня, стоях около час- два с шапка и кърпа на главата, честно да ви кажа имаше ефект. Доста бавен, все пак това не е химия, но косата започна да пада все по-малко и се виждаше, че започва да расте нова. Толкова бях щастлива. От тогава реших, че няма да харча пари за химии, а ще си правя мазила за кожата и косата сама, като се образовам кое масло, за какво помага. Дори си взех масло от лавандула и невен, за да се защитя от комарите. Използвах какви ли не аерозоли, но те ме хапаха постоянно, от силния аромат на лавандулата, обаче, мога да кажа, че почти няма комар, който да се доближи до мен. Може да ме помислите за луда, предвид новите технологии, с които работят козметичните компании, но аз си предпочитам маслата.

В крайна сметка няма да ви навредя, ако не сте алергични разбира се, но аз смятам, че по-добро от придата няма. Защо да не се възползваме от нейните богатства?