Връзка с деспот

Звучи ли ти познато? Имала ли си някога подобен тип връзка? С човек, който се държи така с теб сякаш си негова робиня, която няма право на никакво мнение и той е неин господар.

Ще разгледам някой от неговите най-характерни черти, с които съм се запознала, за жалост, отблизо.

Този тип мъже обичат да създават правила, които задължително трябва да се спазват. Държат се пренебрежително и ако не се спази някой от неговите закони, следва жестоко наказание.

Когато си в такъв тип отношения ще си принудена непрестанно да даваш обяснения за всяко твое действие, дори и мисъл. Интересен е фактът, че правилата, които важат за вас няма да важат и за него. Той ще е свободен да прави, каквото си иска, когато си иска и с когото си иска. А вие ще сте длъжни да изпълнявате „закона“ сякаш всеки момент, може да сте свикани от съда.

Много жени, които са несигурни в самите себе си, харесват да служат на подобни старомодни стереотипи и не могат да си представят нещо по-различно от това.

Харесва им да се чувстват безпомощни, емоционално и финансово зависими, защото им е отнето доверието да поемат каквито и да е отговорности. Попаднеш ли веднъж в този омагьосан кръг, мнението ти никога няма да бъде уважено или чуто. Изходът от тази, привидно щастлива, но и драматична връзка, която е изградена на основата на зависимости, може да бъде, меко казано, фатален за психическото ти състояние, така че внимавай какво си пожелаваш и какво правиш.

А ти в какъв тип връзка си?