Водите ли се по модата?

Водите ли се по модните тенденции? Следите ли кое ще е модерно през следващия сезон, за да си го набавите и вие, и да изглеждате добре в очите на другите? Аз лично се старая да не го правя, въпреки че понякога се случват съвпадения между това, което съм си купила и това, което е било модерно за сезона.

модаВчера спорих с една приятелка по този въпрос. Тя постоянно следи кое ще е на мода следващия сезон и се старае да се води по тенденциите. Не я осъждам, всеки с приоритетите си в крайна сметка. Просто ми се искаше да чуя мнението й за модния бизнес. Била се захласнала по модата покрай един конкурс за красота на фалиралата през 2007г. модна агенция Джей Моделс, но си останала само аматьор, защото била с ниско самочувствие и така и не набрала смелост да отиде на кастинг.

Затова пък днес може да се похвали, че се носи според последните тенденции на модния пазар, поддържа се много добре и изглежда страхотно като за жена на нейната възраст. И все пак стана ясно, че се води по модата само заради някаква си нейна стара носталгия по неизпълнената й мечта, а не защото открива някаква по-дълбока стойност в модата, моделството и така нататък. Опитах се да й обясня, че голяма част от модните тенденции са изфабрикувани, само и само дадени платове и марки да се продават повече от други, но тя не ми повярва.

А вие водите ли се по модата и смятате ли, че тя е важна?