Лятна кампания на Mtel

Mtel са компанията с най-креативен и активен маркетинг екип, която познавам. Занимават се с толкова много неща наведнъж и се „борят“ едновременно на няколко фронта. Имат фирмена социална политика, и даряват на хора в нужда, дори спонсорират безвъзмездно екологични проекти. Правят свой турнир по плажен волейбол, шах и какво ли не още. Последното, което видях от компанията е промотирането на новия абонаментен план Mtel Active, при който разговорите в мрежата на телекома са безплатни, или както бива рекламиран: 0 стотинки на минута с 5 милиона абонати в България.

Бях на почивка в Приморско и премина едно самолетче над плажа, от което започнаха да валят червени, надути пояси. Хората много се зарадваха – все пак настроението на плажа така или иначе е приповдигнато, а поясчетата веднага бяха вкарани в употреба от децата.

По-късно мина и промоутърския екип на Mtel – група от няколко момичета, които ни приканваха да участваме в томбола, за спечелване на безплатни пропуски в Cacao Beach, смартфони и други награди. Разбира се, участвах. Момичетата между другото бяха подбрани много добре – изключително комуникативни и в същото време със стройна фигура, на която всички жени на плажа биха завидели.

Всичко беше изпипано страхотно, от компанията не позволиха промоционалните им материали да замърсят плажа, и по-късно минаха, за да оберат каквото е останало.

Но се оказа, че тази кампания не се провежда само на морето с промоутърки, но и в социалната мрежа – Facebook, която маркетинг отделите започват да използват по-сериозно. Там се провежда същата томбола , като може да участва всеки, който следи обновяванията на страницата на Mtel. Естествено и аз се включих, за да се увеличи шансът ми двойно да спечеля смартфон 🙂

И така, станах неволен участник в една от промоционалните кампании на телекома и за пореден път се учудих от изобретателността и идейността на компанията. Маркетингът на М-тел трябва да е пример за всички останали компании и да го пише в учебниците. Не случайно това е мобилният оператор с най-много абонати.