Да запазим златния загар на кожата

Златният загар на кожата е един от белезите на лятото, към който се стремим и който искаме да запазим за по-дълго време. Хубавият равномерен тен на тялото е мечта за всеки. Искаме да го постигнем бързо и безболезнено, и чрез него да запазим спомените от отминаващото лято и плажните приключения, които сме имали.

Всъщност, златният загар за по-дълго време не е мит и с правилната грижа може да се задържи дори през есента.

Красотата идва отвътре навън, а това важи и за хубавата кожа, целуната от слънцето. Ето защо е важно да се погрижим първо за организма си с някои специфични храни и достатъчно количество вода.

По мнение на дерматолози, храни като сьомга, пуешко месо, авокадо и соя могат да засилят производството на меланин. Това е пигментът в кожата, чието производство е стимулирано от слънцето и който оцветява епидермиса в по-тъмен цвят. При дехидратация на организма пък, кожата започва става суха и започва да се бели от най-горния слой, който се оцветява от меланина в тялото. Ето защо, приемайки достатъчно количество вода дневно, запазваме кожата еластична и свежа.

За по-дълъг живот на златния загар на кожата е нужно да забравим за ексфолирането на тялото за известно време. Кожата трябва да бъде ексфолирана добре преди излагане на слънце, а не след това.

Кола маската е другата козметична процедура, която трябва да избягваме. Тя е враг на тена, тъй като с премахването на косъма, се премахва и по-голямата част от горния слой на епидермиса.

Следвайки тези простички правила, бихме могли да запазим златния загар на кожата си за по-дълго време.