Грозната истина

Всички сме гледали модните ревюта, блясъка, славата, красиви дрехи. Няма момиче, което да не е мечтало да стане модел. Все пак те са еталона за красота. Слаби, високи, красиви, известни, кое малко момиченце не си е мечтало за подобен живот.

Скоро попаднах на една статия за едно момиче, което осъществява своята мечта. Става модел и то много успешен. Всичко изглежда чудесно, но дали всъщност това наистина е така, дали живота на модел е толкова лесен. Според статията всъщност не е така. Момчето е французойка и се казва Виктоар. Тя е една от малкото, която се осмелява да разкаже всъщност какво е да си модел и какви са изскванията към теб. Също така тя открито разказва за кошмара анорексия. Оказва се, че не е толкова хубаво да си модел, както сме си мислили като малки. За два месеца момичето е трябвало да отслабне с цели 10 килограма, като менюто й се състояло основно от 3 ябълки на ден. А най-странното е, че въпреки, че изискват от нея да отслабне, после обработват снимките й като й слагат някой друг килограм отгоре. В последствие, всичко това й носи хранително разстройство и депресия. Анорексята е страшна и коварна болест. Тя бавно изсмуква и последната капчица живот и плът от теб. За щастие момичето успява да се справи с този проблем и сега се храни нормално, но не всички имат тази съдба. Надявам се, че младите момичета, които искат да подръжават на своите идоли много внимават с навиците си на хранене, защото са малцина хората, които успяват да се излекуват. А поемеш ли по този път, това не е просто разходка, а тежък маршрут, в който трябва да вложиш цялата си сила и енергия. Много се възхищавам на хората, които открито говорят за този тип проблеми, защото девойките започват от рано да се развиват, а знаете, че в училище не е много лесно, ако си малко по-едър и започват подигравки, ние възрастните трябва да помогнем за тяхното самочувствие и да не позволяваме да се стига до това положение.

Важното е че моята история има хепи енд и се надявам, че е повлияла на някое момиче, тръгналото по лошия път на глада и лишенията, само и само да е слаба. Вие сте прекрасни такива, каквито сте.