Да ти е вкусно, но и полезно

Имам един огромен порок, който понякога ми играе лоша шега. Не, не са цигарите, или алкохола, моят порок се нарича сладко. Обожавам го. Мога да се откажа от всяко изкушение, всяко ястие, но не и от сладкишите.

От малка имам чудесен пример за готвач вкъщи и това е моята майка. Не знам как се е справяла с работа, деца, съпруг, къщата ни винаги е била чиста, отгоре на всичко и правеше всякакви вкусотии. Говоря в минало време, защото сега не готви толкова много, все пак за двама човека, които от сутрин до вечер са на работа, какво толкова да готви. Когато бях малка се старах да й помагам в кухнята, колко съм успявала не знам, но на мен винаги ми е било много забавно. Тестото винааги и до ден днешен й се получава толкова въздушно, при мен да си призная не винаги е така. Когато заживях сама започнах много да си готвя и започнах много да експериментирам. Стараех се да правя печива и слакиши, но не винаги ми се получаваха и това ме „надъха“ както се казва да се усъвършенствам. Обожавам да гледам кулинарни предавания. Понякога дори и когато бях на работа в заведението си пусках кулинарните канали и ми беше много интересно. Не мога да кажа, че съм специалист или че имам амбицията да се записвам за кастинг в „Мастър шеф“, но пък го правя с удоволствие. Скоро дори докато гледах едно от любимите ми предавания научих една нова страхотна рецепта за торта, кооято изпробвах още на следващия ден, а основната съставка е сладко от мляко. Хора, дори не знаех, че съществува подобно нещо. И как съм го разбрала едва сега? Това е един страхотен продукт за сладкиши и честно, стана ми много любимо. Няма да ви изненадам, че гледам и риалитито „Мастър шеф“ и един от любимият ми участник от трети сезон беше Емануел, защото беше най-истински и сега научих новината, че ще издава своя книга, с хранителен режим и негови авторски рецепти за здравословно меню. Честно да ви кажа ще си я взема, нямам търпение.

Най-хубавото в тези модерни времена, в които живеем е че можем да консумираме сладкиши, които са направени от здравословни продукти, без захар и пак да са толкова убийствено вкусни. Сега започвам да обогатявам своята кулинарна култура в тази посока. Разкажете ми коя е вашата любима, здравословна рецепта за сладкиш.